Köp Tord Jörans bok Glimtar från Osby-traktens historia nu!

 

Tord Jöran Hallberg

Det finns en lång räcka böcker/skrifter signerade Tord Jöran Hallberg. Flera av dem har skrivits utifrån hans intresse av hembygds- och släktforskning.

Ingeborg Lorentzen - ung pingstpionjär i Indien (2003) beskriver på ett gripande sätt Ingeborg Lorentzens liv som sjuksköterska, barnmorska och pingstvän i Sverige och sedan som missionär i Indien. Ingeborg levde 1876-1911. Hon var Tord Jörans fru Gunnel Hallbergs mormors syster. Verket grundar sig på de många brev Ingeborg skrev hem till Sverige.

Så länge korparna flyger är en serie skrifter med fakta och sägner kring Kylle by, sammanställt av Tord Jöran och Sixten Svensson. Kylle by ligger i nordöstra Göinge. Skrifterna gavs även ut samlat i en inbunden bok.

Osby hembygdsförenings årsbok. Från 1978 fram till idag har Tord Jöran skrivit 54 uppsatser i årsboken. Mer information om föreningen finns på deras hemsida: www.hembygd.se. Alla medlemmar får årsboken, men den finns även att köpa i Osby bokhandel.

Osby samskola 101 år skrevs lagom till skolans jubileumsfest våren 2007.

Familjen Grip och Lars Wivallius i nytt ljus (2010) är ett dramatiskt verk fyllt av familjestridigheter, kärlek, svindleri och nya historiska uppgifter.

Osby i bilder släpptes lagom till jul 2010.

De tre senast nämnda böckerna kan du läsa mer om på egna sidor, se menyn.

 

Tord Jöran har även skrivit läroböcker. Han är känd för generationer av datastudenter från Linköpings Tekniska Högskola som universitetslektor och läroboksförfattare i digital- och datorteknikens grunder. Bland läroböckerna märks Hur datorer fungerar (slut på förlaget).

 

Tord Jöran har också skrivit flera populärvetenskapliga verk, till exempel

IT-gryning och Mellan Boxholm och Lund eller digitalteknink på fyra timmar (slut på förlaget). Det var under arbetet med att starta IT-ceum, Sveriges datamuseum i Linköping, Tord Jörans intresse av att dokumentera svensk datorhistoria vaknade.

 

Vid sidan av författarskapet ägnar sig Tord Jöran åt fiolspel, ständigt sekreterarskap i Linköpings minsta ordenssällskap, Societas T(h)omasiensis. Han har också ett stort naturintresse.

 

Till lista över Tord Jörans alla böcker »

 

Text: Åsa Murhed.